RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Польський сейм прийняв важливу резолюцію проти "Північного потоку-2": про що йде мова в документі

Сейм Польщі прийняв резолюцію, спрямовану проти будівництва "Північного потоку - 2" та закликав НАТО та країни ЄС, зокрема Німеччину, здійснити кроки для його зупинки через солідарність з Україною.

Про це повідомляє PAP.

Зазначається, що за резолюцію проголосували 452 депутати, тих хто утримався не було. Проти проголосував лише один депутат на ім'я Павел Кукіз.

“Сейм у вияві солідарності з нашими центральноєвропейськими сусідами, які опинилися перед загрозою російського експансіонізму, зокрема, з Україною, закликає держави-члени ЄС, передусім Німеччину як нашого союзника по НАТО і партнера по ЄС, до відмови у сприянні реалізації проєкту газопроводу “Північний потік - 2″ і до здійснення кроків, спрямованих на негайне та ефективне припинення його будівництва”, – йдеться у документі.

Також депутати сейму пояснили, що закликають до таких дій в ім’я поваги до цінностей, на яких спирається ЄС, в ім’я солідарності з Україною і турботи про стабільність і безпеку в Європі, а також заради збільшення сили опору ЄС на російський тиск”.

Крім того, польські парламентарі закликали Сполучені Штати Америки збільшити санкції проти всіх компаній, які беруть участь в будівництві “Північного потоку - 2”.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що запуск російського трубопроводу - це перш за все загроза безпеці України, а не тільки економіці. Глава МЗС додав, що Україна виступає проти "Північного потоку - 2" і назвав дві умови для його запуску.