RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Українське громадянство і бізнес-активи Павло Фукс отримав за сприяння Порошенка - Михайло Добкін

Всі свої українські бізнес-активи Павло Фукс зміг отримати під час президентства Петра Порошенка і при його сприянні.

Таку заяву в ефірі телеканалу "Україна 24" зробив Михайло Добкін.

Своїми словами він прокоментував введення РНБО України пакету санкцій проти російсько-українського бізнесмена Павла Фукса.

"Що стосується Павла Фукса - абсолютно не широко відомий бізнесмен. Він в Україні з'явився тільки в 2015-му році, привіз його пан Грановський. І пан Порошенко його тут легалізував, дав йому українське громадянство. Я хочу нагадати, що всі активи, які стали предметом спору між державою і паном Фуксом, були придбані безпосередньо за президентства Петра Порошенка", - сказав Михайло Добкін.

За словами політика, після втечі Віктора Януковича підконтрольні оточенню побіжного екс-президента компанії, які отримали ліцензії на видобуток корисних копалин в Україні, були виставлені на продаж з дисконтом 70-80%. Купив їх Павло Фукс - "та людина яка безпосередньо мала прихильне ставлення на той момент президента Порошенка".

Нагадаємо, що 18 червня РНБО ввела санкції проти Павла Фукса на підставі визнання ліцензій, куплених ним у наближених Януковича, незаконними. Санкції включають в себе блокування активів, обмеження на ведення торговельних операцій, заборона на виведення капіталу.

Раніше, в січні в одному з інтерв'ю Павло Фукс підтримав кандидатуру в.о. мера Харкова Ігоря Терехова на позачергових виборах харківського міського голови.