RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

28 червня

Всі новини

У бюджеті грошей немає, шукаємо інвесторів: в уряді розповіли, коли в Україні з'явиться власне виробництво боєприпасів

Вітчизняне виробництво патронів та боєприпасів в Україні застопорилося на пошуку інвесторів, так як в бюджеті немає грошей на такі проекти.

Як передає кореспондент «Апострофа», про це в ході роботи Міжнародного оборонного інвестиційного форуму, заявив віце-прем'єр-міністр України Олег Уруський, відповідаючи на питання видання.

«Це болюча тема, тому що вона дуже актуальна. Досвід воюючої країни показав, що ніхто боєприпаси нам поставляти не збирається. Зараз йде інтенсивний пошук інвесторів, тому що державний бюджет поки не має можливості фінансувати будівництво такого заводу. Але одна справа патронний завод, за яким вже підписані певні меморандуми «Укроборонпромом» з іноземними компаніями на правах інвестицій. Зараз, я думаю, ми будемо ще вести розмову з цього питання з нашими американськими партнерами. Подивимося які пропозиції будуть кращими, щоб ми нарешті отримали нормальне виробництво патронів. Я за те, щоб і наші розробники брали участь в цьому проекті, так як у нас є фахівці, які працювали на Луганському патронному заводі і виїхали в Україну», - зазначив Уруський.

За словами віце-прем'єра, пріоритетним залишається і будівництво порохового заводу.

«Що стосується сфери виробництва боєприпасів - це більш широка тема. На сьогоднішній день ми маємо багато елементів виробництва боєприпасів в різних компаніях. Але принциповим для нас є будівництво порохового заводу, так як без пороху ми в принципі не можемо рухатися. І я думаю, що це також буде інвестпроект. Хотілося б, щоб все це було якомога швидше, але поки рухаємося так як рухаємося: пошуки інвесторів в першу чергу», - резюмував Олег Уруський.

Нагадаємо, що Міжнародний оборонний інвестиційний форум проходив 12 серпня в Києві на майданчику НТУ КПІ. Його організатором виступило Міністерство з питань стратегічних сфер промисловості України.