RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Може у студентів чогось навчитеся: у мережі жартують з кар'єри в США екс-прем'єра України

Колишній прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, якого відправили у відставку в березні 2020 року, викладає в одному з найавторитетніших і рейтингових в США і світі університеті - Стенфорді. Українці у мережі вибухнули із цього приводу іронічними коментарями.

Про своє викладання в США Гончарук повідомив у Facebook.

"Працюючи одночасно з розумними людьми зі США, Філіппін, Австралії, Індії, Китаю, Канади, Бразилії, країн Європи, хочеш не хочеш, а починаєш мислити глобально", - пише він.

Екс-прем'єр додав, що там переважно дуже поверхові уявлення про Україну і йому "багато доводиться пояснювати про ситуацію в регіоні на концептуальному рівні та роль України у світовій боротьбі за демократію".

Проте співвітчизники своїм сарказмом розбавили градус пафосу Гончарука.

"Коли нічого викладати і лектор крім статусу виявляється не несе ніякої експертизи, в Америці доводиться "викладати" особливу роль своєї країни в побудові світової ... ні, не "демократії", як ви написали. За неї вже ніхто не бореться. Вона вже скрізь "є!" А де ні - то там "самі винні ", - пише один із коментаторів.

Одна з користувачок задала Гончаруку питання, про які кейси і досягнення, чи успішні реформи він розповідає студентам. Відповіді передбачувано не було.

"Може чогось від студентів навчитеся", "Лячно якось за студентів Стенфорда, а якщо вся трускавецька професура повалить на заробітки в США ", - пишуть коментатори.

Нагадаємо, після відставки Гончарука, мережа вибухнула їдкими коментарями і фотожабами.