RU  UA

Не тільки зброя: Данілов розповів, на яких напрямах Україна веде війну

Через нарощування військового контингенту Російської Федерації навколо України Київ змушений поспішно готуватися до найгіршого сценарію – повномасштабної війни з Росією. У зв'язку із цим питання боєздатності української армії виходить на перший план. Але війни в XXI столітті набули екстраординарних рис, які багатьом досі не до кінця зрозумілі.

Про те, чим і на яких фронтах Україна веде і вестиме цю війну, розповів у великому інтерв'ю у програмі Security Talks з Валентином Бадраком на Апостроф TV секретар РНБО України Олексій Данілов.

Так, на тлі напруженої ситуації багато фахівців різного рівня регулярно зачіпають тему ракетної зброї. Данілов також не оминув її стороною. Однак це викликає цілком справедливий скепсис, оскільки будь-які подібні проекти неминуче упруться у питання фінансування.

"Давайте про фінансові можливості трішки по іншому. Що в нас відбулося? Свого часу, коли наша країна взяла на себе дуже великі зобов’язання по знищенню зброї, по не розвитку ракетних технологій тощо, ми як свідома країна ці зобов’язання виконували. До чого це привело? До того, що ті країни, які казали, що також виконують ці зобов’язання, продовжували займатися розвитком озброєння. І ми зараз відстали від тих країн.

Але ми сьогодні робимо все можливе, щоби не тільки наздогнати, але й перегнати. У нас дуже потужні конструкторські бюро, заводи в Києві та Дніпрі. Коли раніше казали, що Радянський Союз у космос відправляв ракети, і це була перемога СРСР, то трішечки не так, це була перемога саме нашої країни, яка вклад вносила щонайменше 90% всіх ракетних програм, які були за радянських часів”, - заявив Данілов.

"Я хотів би звернути увагу, що на сьогодні крім військової складової є ще інша складова. Сьогодні мілітарі — це не тільки зброя, ракети, військові кораблі та інше. На сьогодні війна йде по багатьох напрямках. Це мовна війна, кібервійна, економічна, транспортна та енергетична війна", - додав секретар РНБО.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": "У нас є зброя проти Росії, на яку ніхто не звертає увагу – Олексій Данілов".