RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Потрібно дати за хоробрість: відомий журналіст назвав свого фаворита на українську премію "Людина року"

На думку телеведучого Савіка Шустера, премію "Людина року" треба вручити за хоробрість екс-главі Головного управління розвідки Міноборони генералу Василю Бурбе.

Про це Савік Шустер заявив в інтерв'ю на телеканалі "Україна 24".

"Я б "Людину року" дав Василю Бурбі та його хлопцям. За хоробрість, за те, що вони вийшли у публічну площину", - вважає Шустер.

Як відомо, 19 листопада 2021 року Василь Бурба в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" заявив, що 23 липня 2020 року він отримав від делегованого президентом Володимиром Зеленським голови ОП Андрія Єрмака вказівку про перенесення фінального етапу операції із затримання бойовиків російської ПВК "Вагнера", частину яких воювала на Донбасі, через що вона, за його словами, була зірвана. Бурба вважає, що у владі є "крот", який працює на Росію.

Про зрив спецоперації через наказ з Офісу президента йшлося також у розслідуванні Bellingcat та The Insider, опублікованому раніше. У розслідуванні йшлося про те, що голова ОП Андрій Єрмак запропонував відкласти операцію на тиждень, після чого вона зірвалася.

За словами Бурби, в Офісі президента вважали, що якщо спецоперація буде за планом, то укладена влітку 2020 року угода про припинення вогню на Донбасі буде розірвана так і не розпочавши діяти.

Раніше Василь Бурба розповів про погрози та спробу "купити" його мовчання у справі "вагнерівців".