RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

До булави потрібна ще й голова: Порошенко перед поверненням в Україну звернувся до влади

На тлі введення військ ОДКБ на чолі з РФ на територію Казахстану ситуація в плані безпеки для України стала ще складнішою, ніж раніше. Як стверджує п'ятий президент України Петро Порошенко, якого після повернення з Брюсселя чекає суд, вона вимагає термінових грамотних та злагоджених дій спільно з союзниками Києва.

Про це він заявив у відеозверненні до чинної київської влади.

"За останні три тижні, коли Зеленський дуже напружено відпочивав: спочатку в Гуті з Єрмаком, потім у Буковелі з Коломойським, потім знову в Буковелі з Єрмаком, він начебто не помітив, що світ змінився. Росія вторглася до Казахстану, так само як і колись Радянський Союз вторгся до Угорщини, вторгся до Чехословаччини. Це сприяло перетворенню світу на двополюсну, а Радянського Союзу та Росії на посилену авторитарну державу, яка насаджує авторитаризм у цих країнах”, – вважає Порошенко.

Також він додав, що у зв'язку з цим Україні зараз як ніколи важливо грамотно вибудувати свій захист. Причому не лише у військовому плані, а й взагалі – захист від впливу РФ у різних сферах. Цей захист, за словами Порошенка, потрібно вибудовувати у тісній співпраці із союзниками.

Тому Порошенко дуже непокоїть той факт, що зараз парламенти та зовнішньополітичні делегації з усього світу постійно збираються на дискусії щодо врегулювання українського питання, а представників Верховної Ради України у списку цих делегацій немає.

"Ми готові допомагати владі. Ми готові давати свої думки та поради. Ми готові підставити плече, якщо потрібно. Ми готові взяти під руки, якщо потрібно. Ми готові навіть пересувати ноги, якщо їхні ноги не йдуть у європейському напрямку. Все це ми готові робити для того, щоб допомогти Зеленському, бо він президент. І у його немічних руках є булава. А як кажуть – до булави треба ще й голову”, – резюмував Петро Порошенко.

Раніше ми повідомляли, що ДБР готове заарештувати Порошенка після прибуття в Україну.