"Кидок мангуста": бойовики жорстко сконфузилися з відео про "евакуацію"

Відеозвернення ватажків бойовиків Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника щодо екстреної евакуації населення, оприлюднені у п'ятницю, 18 лютого, були записані двома днями раніше.

Про це повідомляє журналіст Bellingcat Mark Krutov.

Згідно з метаданими, дата створення обох роликів 16 лютого, ще до початку загострення на лінії зіткнення. Пасічник записав свою заяву о 17:31, Пушилін – о 18:07.

“Тобто, 16-те число у прогнозах джерел з розвідки НАТО не було висмоктано з пальця. Просто формат не вгадали: не масштабний наступ одразу, а для початку масштабна провокація та істерія та не менш масштабна інформаційна спецоперація з "евакуацією сиріт із будинків малюка та інтернатів".

Відповідно, контроперація у західних ЗМІ справді зірвала плани Кремля. "Напад України" російські спецслужби перенесли на 2 дні, з 16 на 18 лютого. Хоча небезпеки це не зменшило і перспективи не стали кращими”,коментує політтехнолог та блогер Олексій Голобуцький.

Інформацію про дату та час створення можна перевірити, якщо скачати записи заяв та переглянути властивості відео.

Примітно, що під час перевірки метаданих відео із заявою Пасічника про евакуацію виявили й назву папки, де зберігалися відеофайли: “кидок мангуста”.

У природі мангуст зазвичай починає кидок із хибного випаду, який провокує кидок змії.

Схоже, змія розкусила мангуста ще до його кидка.

Раніше командувач ООС Олександр Павлюк попередив мирних жителів Донбасу про небезпеку "евакуації".