RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Україна попередила Захід: політика умиротворення Росії - не працює

Західні партнери України повинні позбутися ілюзій щодо Росії. Політика умиротворення, яку активно лобіювали протягом тривалого часу окремі західноєвропейські топи, котрі отримували російське фінансування, закінчилася. Вона більше не працює.

Про це радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомляє у своєму Telegram-каналі.

На його думку, після масштабних руйнувань в Україні РФ не має формату, щоб повернутися до свого звичайного життя - світ для них буде закритий надовго. "Глобальні наростаючі санкції та абсолютно провальна військова операція РФ в Україні до межі загострили у частини російських еліт почуття ненависті до навколишнього світу. Воно ірраціональне, але саме воно зараз домінує. Як наслідок цього РФ або нав'яже світові власні правила (а це можна зробити лише через нескінченні війни та залякування), або її політична еліта буде тотально замінена. Інших варіантів просто нема", - вважає Подоляк.

Перший сценарій, на думку російських політиків різної важкості, виглядає кращим (вони ж не можуть тверезо мислити і живуть у тумані власної пропаганди, а тому їм здається, що у них все йде за військовим планом), пише він.

"Тому періодично з'являються практично офіційні заяви різних російських політиків щодо необхідності початку війни проти Європи. У прямому розумінні слова", - продовжує радник керівника ОП.

Він нагадав, що досі ще впливовий екс-президент РФ і чинний заступник голови Ради безпеки Дмитро Медведєв публічно повідомив: "У Росії достатньо потужності, щоб поставити на місце всіх знахабнілих недругів нашої країни. Ми і далі боротимемося за той світопорядок, який влаштовує Російську Федерацію та наших громадян".

Подоляк вважає, що це цілком конкретна заява про цілком конкретні бажання нинішньої російської еліти. І вона цілком могла би реалізуватися, якби не опір України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, за словами радника керівника ВП Олексія Арестовича, попри на дезінформацію з боку РФ, Україна не програє на переговорах із Росією щодо війни у нашій країні. Більше того, метою президента є домовитися про найкращий вихід із ситуації.