RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

США ввели заборону на імпорт золота з Росії: як це вплине на агресора

У вівторок, 28 червня, Сполучені Штати Америки ввели заборону на імпорт золота з Російської Федерації, а також санкції проти 70 організацій та 29 росіян.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів США.

Нові обмеження спрямовані на подальшу ізоляцію Росії від світової економіки шляхом відсікання її від участі в операціях із золотом.

Експорт золота є найбільшим джерелом прибутку у бюджеті Росії після експорту енергоносіїв. Тому країни Заходу прагнуть ударити по чутливих для російської економіки сферах, що має прискорити припинення агресії РФ проти України.

Варто зазначити, що формально російське золото і так перебуває під обмеженнями. Після початку війни заморожено близько 300 млрд доларів золотовалютних активів ЦБ РФ.

Однак досі західні санкції щодо РФ не були спрямовані безпосередньо на комерційні постачання золота, хоча багато банків, постачальників та переробників припинили роботу з російським золотом після початку війни в Україні.

Нові санкції поширюватимуться на золото, здобуте після запровадження заборони, і не торкнуться металу, придбаного раніше.

Раніше лідери країн G7 домовилися про запровадження заборони на імпорт нового золота з Росії, що є другою за обсягами статтею доходів РФ після енергоносіїв. Це позбавить країну-терориста можливості отримувати 19 мільярдів доларів на рік.