RU  UA

Економіка не витримає: чому Росія не зможе зібрати мільйон "мобіків" на війну проти України

Росія не зможе мобілізувати мільйон людей, бо не в змозі забезпечити навіть 100 тисяч. Наступного року на окупантів чекають серйозні економічні проблеми, що унеможливить наступні хвилі мобілізації. До того ж, росія втрачає підтримку союзників країн-членів ОДКБ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів азербайджанський військовий експерт Агіль Рустамзаде.

Читайте також: Самі не знають, чого хочуть: як у Кремлі пояснюють провал "мобілізації"

"Я вкрай здивований мобілізацією в росії. Зазвичай, на військових складах зберігається хоча б військова форма для солдатів. Але вони не змогли одягнути 100 тисяч чоловік, яких відправили на фронт. Про що взагалі може йтися? Вони точно не зможуть мобілізувати мільйон росіян", – зазначив військовий експерт.

Він наголосив, що у російській армії не вистачає інфраструктури для розміщення 200 тисяч осіб.

"Навряд чи до Нового року росія встигне одягнути, озброїти та підготувати 200 тисяч мобілізованих. Вони їх зібрали, але не знають, що з ними робити. У них економіка не здатна витримати подібне", - розповів військовий експерт.

Читайте також: У Росії "мобіки" влаштували бунт і напали на офіцера: відео

Він висловив впевненість, що під час наступної хвилі мобілізації російської економіки вже не буде.

"Варто відзначити брак зброї. Так, Білорусь є повноцінним учасником війни на боці росії, і це навіть не обговорюється. Однак Казахстан одразу чітко окреслив, що не бажає брати участь у війні. Росія, звичайно, відповіла пресингом на цю позицію Казахстану. Інші країни-члени ОДКБ не мають спільних кордонів з російською федерацією, що ускладнює оперативні постачання боєприпасів. Зазначу, що організація поставок літаками - це дуже важко і дорого. Якщо потяг може доставити 10 тисяч тон боєприпасів, то літак, наприклад, Ан-124 "Руслан" підніме лише близько 150 тон боєприпасів залежно від модифікації", - проінформував військовий експерт.

Рустамзаде резюмував, що жодна з країн-членів ОДКБ не допомагатиме росії постачанням зброї, за винятком Білорусі.

Як раніше повідомляв "Апостроф", на луганському напрямку внаслідок обстрілу ЗСУ знищено батальйон мобілізованих росіян з Воронезької області.