RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Як Україна деокупуватиме Крим: у РНБО назвали 12 кроків

Україна може здійснити деокупацію Криму за допомогою стратегії, яка складається з 12-х пунктів.

Приблизний план оприлюднив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

Стратегія деокупації Криму з 12-ти пунктів він оприлюднив у відповідь на те, що колаборанти на півострові вкотре погрожують "йти на Київ". За словами Данілова, цей план має на меті відбити будь-кому бажання навіть дивитися вбік Росії та підтримувати загарбницькі формування.

Читайте також: Ми налаштовані серйозно: у ЗСУ анонсували новий сезон "бавовни" в Криму

Стратегія деокупації Криму - пропозиції Данілова

  • Винести на обговорення питання щодо проєкту та місця розташування в Криму пам’ятника "русский военный корабль йди н**уй". З метою економії державних коштів можна використати п'єдестал пам‘ятника затопленим кораблям у Севастополі
  • Розробка додаткового люстраційного механізму персональної оцінки, яким, зокрема, визначається рівень відповідальності та ступінь залучення жителів Криму до підтримки діяльності окупаційних адміністрацій, що передбачає зокрема обмеження прав участі у виборах - обирати і бути обраними.
  • Українські суди визначать, чи підлягають кримінальній відповідальності держслужбовці та силовики, які після анексії Криму залишилися працювати в окупаційному уряді. Якщо не підлягають - їх треба позбавити державних пенсій в тому числі із забороною подальшого працевлаштування на роботу в держорганах і органах місцевого самоврядування України
  • Росія забезпечує безумовну і повну видачу всіх підозрюваних у держзраді та в інших кримінальних злочинах осіб, як громадян України, так і громадян РФ, причетних до воєнних злочинів.
  • Пропагандисти-журналісти - група особливої уваги, злочини яких будуть розслідувані українськими або міжнародними правоохоронними структурами. У законний спосіб за вироком суду будуть позбавлені волі, звань, пенсійного забезпечення та свого майна.
  • Громадяни РФ, які незаконно приїхали проживати на Кримському півострові після лютого 2014 року, мають негайно залишити територію України у визначений законом термін.
  • Усі процедури, вчинені не за українським законодавством після лютого 2014 року, в тому числі щодо нерухомого майна, визнаются нікчемними, а право власності на майно залишається за громадянами України.
  • Транспортний перехід у місті Керч Автономної Республіки Крим (Кримський міст) демонтується з метою забезпечення повної свободи мореплавства в рамках програми відшкодування збитків.
  • Запускається програма "Детоксикація" - нейтралізація наслідків багаторічної дії російської пропаганди на суспільну свідомість частини населення півострова. Надання максимально широкого доступу до інформації щодо злочинів путінського режиму.
  • Створення документальної бази фактів російських злочинів проти українських громадян, які чинили спротив окупації. Відновлення в правах українських та кримськотатарських активістів.
  • Негайне звільнення всіх громадян України, кримських татар, українців, які були переслідувані загарбниками за політично вмотивованими ознаками з 2014 року з відшкодуванням завданих моральних збитків.
  • Можливе перейменування Севастополя на "Об‘єкт № 6". Верховна Рада України пізніше приймає рішення про нову назву міста. Можливо, Севастополь перейменують на Ахтіар.

За словами Данілова, програма розробляєтся Апаратом РНБО із залученням широкого кола фахівців та експертів. Вона буде відображена в новій редакції Стратегії деокупації Криму.

Раніше ми розповідали, що Україна хоче скасувати угоду про розміщення Чорноморського флоту РФ у Криму.

Вас може зацікавити:

Росія визнала удар по кораблям Чорноморського флоту: що відомо про пошкодження фрегата "Адмірал Макаров"

Біля штабу Чорноморського флоту в Севастополі пролунав потужний вибух: подробиці, фото та відео

Удар по російським кораблям у Севастопольській бухті: з'явилися результати OSINT-розслідування