RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Зеленський замінив командувача Об’єднаних сил ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський замінив командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова.

Про це глава держави повідомив у новому відеозверненні.

"Я ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова", - наголосив президент Зеленський.

Чутки про скандал з Содолем

23 червня стало відомо, що начальник штабу бригади "Азов" Національної гвардії України Богдан Кротевич подав заяву до Державного бюро розслідувань, де він закликав провести розслідування проти українського бойового генерала.

Кротевич наголошував, що цей генерал розпочинає розслідування проти командирів, які наступають і не втрачають позиції. Його ім'я начальник штабу "Азова" не назвав.

Пізніше українські ЗМІ з посиланням на власні джерела написали, що йдеться про командувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля.

Содоля призначили командувачем Об'єднаними силами ЗСУ лише у лютому цього року. До цього він був командувачем морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ. З початку повномасштабної війни він відповідав за оборону на одній із найскладніших ділянок фронту.

Також глава держави зазначив, що представив 24 червня нового керівника Управління державної охорони (УДО). Його завдання – зробити нову, сучасну структуру Управління.