RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Політика

"Сподіваюсь, Росія не доведе": Дуда про відправку поляків на війну в Україну

Польща продовжує надавати Україні великі обсяги військової допомоги, однак не має в планах відправки своїх солдатів. Сподівається, що Росія не доведе до такого розвитку ситуації, адже це означатиме вступ країни НАТО у війну.

Про це повідомив польський президент Анджей Дуда на спільній зі своїм словацьким колегою Петером Пеллегріні пресконференції у Варшаві.

За його словами, йдеться про чітку позицію країни, яку доносять на всіх міжнародних форумах.

"Я також не думаю, що Польща повинна сьогодні відправляти своїх солдатів в Україну. Це буде вступ країни НАТО у війну, це дуже серйозне питання, і досі на всіх міжнародних форумах, в яких ми беремо участь, позиція країн НАТО, зокрема Польщі та моя, дуже чітка", - повідомив Дуда.

Високопосадовець нагадав, що його країна постачає багато техніки і ресурсів, боєприпасів, що оцінюється мільярдами доларів. Також в Польщі відбувається навчання українських бійців.

"Але ми не відправляємо наших солдатів в Україну і сподіваємося, що нам ніколи не доведеться відправляти наших військових в Україну, щоб вони воювали там на захист Республіки Польща... Я сподіваюся, що такої необхідності не буде, і що Росія не доведе до такої ситуації", - наголосив він.

Водночас, зауважив, що "Росія не може виграти цю війну, оскільки це буде величезна загроза для Європи та світу" загалом.

Раніше ми писали, що в НАТО ухвалили рішення щодо фінансування військової допомоги Україні у розмірі 40 мільярдів євро наступного року.