RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Україна в ООН: Росія вбиває наших дітей, яких не може викрасти

Росія намагається фізично знищити українських дітей, яких не може викрасти й "перевиховати".

Про це повідомив представник України при Організації Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки ООН.

"Від самого початку російської агресії одним із основних її аспектів було завдання шкоди українським дітям. Дітей, яких Росія не може викрасти й промити мізки, вона вбиває", - наголосив Кислиця.

За його словами, ракетний удар Росії по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві демонструє "глибоку зневагу РФ до будь-яких мирних ініціатив, незалежно від їх походження".

"Моральна та управлінська деградації Кремля досягли такого рівня, що він без вагань скоює злочини, які підривають бачення миру в тих країнах, від яких Кремль зараз повністю залежний", - зазначив дипломат.

Кислиця наголосив, що "Росія - як рак, але гірше".

"Вона припинить вбивати й поширювати насильство, лише коли буде нездатною робити це. Обовʼязково потрібно збивати російські ракети. Обовʼязково потрібно знищувати російські бойові літаки на їхніх базах. Треба робити рішучі кроки, аби ліквідувати загрозу", - підсумував він.

Раніше "Апостроф" писав про те, що вранці 8 липня Росія завдала ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит".

9 липня після російського ракетного удару по території дитячої лікарні "Охматдит" на місці завершили аварійно-рятувальні роботи. Унаслідок атаки рф на цій локації 2 осіб загинуло, за медичною допомогою звернулося 32 поранених, ще 8 дітей госпіталізували з травмами.