RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

У The Sunday Times дізналися про зміну позиції Британії щодо використання її зброї проти РФ

Британський прем'єр Кір Стармер та міністр оборони Джон Гілі вирішили бути більш відкритими щодо застосування Україною британської зброї у Курській області РФ.

Про це пише The Sunday Times.

У виданні зазначають, що таке рішення було не зміною британської політики, а зміною тону, щоб бути більш відкритим щодо ролі Британії у підтримці України.

Зокрема, Британія швидко визнала застосування Україною танків Challenger 2 у Курській області та британських дронів.

"Ми не будемо ухилятися від ідеї використання британської зброї в Росії в рамках оборони України. Ми не хочемо жодної невизначеності або нервозності з приводу підтримки Британії в цей критичний момент, і напівсерйозна або невизначена відповідь могла б показати це", – зазначило джерело видання в британському уряді.

За словами співрозмовника видання, Британія "має пишатися" тим, що її обладнання допомагає Україні в її обороні.

У виданні також зазначають, що міністр оборони Британії Гілі разом з очільником МЗС Девідом Леммі створили спільний підрозділ щодо України між міністерствами. Британський прем'єр Стармер також попросив Раду національної безпеки розробити плани з надання Україні ширшої підтримки.

"Йдеться не тільки про військову, а й про промислову, економічну та дипломатичну підтримку", – повідомило джерело видання.