RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Експерт назвав "Батьківщину", БПП та "Наш край" фаворитами на найближчих місцевих виборах

Перемога опозиційних партій на останніх виборах в ОТГ свідчить про те, що на місцях підтримку отримують партії, які займаються практичними справами.

Таку думку під час прес-конференції висловив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов. За словами експерта, сьогодні для успіху на наступних виборах партіям варто знайти розумний баланс між прагматизмом та популізмом.

"У деяких областях на виборах в ОТГ перемогла “Батьківщина”, на сході країни переміг “Наш край”. Це означає, що на місцях отримують підтримку партії, які займаються практичними справами. Але часто, як тільки опозиційна сила заявляє про те, що уряд неправильно проводить пенсійну чи земельну реформу, то її звинувачують в популізмі", – заявив Карасьов.

Політолог також зазначив, що у випадку проведення успішних реформ, усі лаври дістануться БПП. Натомість “Народний фронт” не зможе підняти свій рейтинг навіть у випадку повного перезавантаження.

“Уся риторика Радикальної партії побудована за принципом – нам все не подобається. “Самопоміч” втратила свої позиції і повністю загрузла у львівському смітті. А Опозиційний блок перейшов у проросійську риторику”, – зазначив він.

Політолог додав, що сьогодні є багато інноваційних технологій, які використовують партії для роботи на місцях.

“Поки соціально-активна публіка в Фейсбуці підтримує реформи Супрун, “Наш край” обрав альтернативний шлях і зайнявся політичним аудитом. Вони відкрили гарячу телефонну лінію за контролем впровадження програми “Доступні ліки”. Окрім медійної роботи ця партія взаємодіє із людьми на місцях, працює у полях. Саме така робота є її сильною стороною і серйозним козирем на майбутніх місцевих виборах”, – зазначив Карасьов.

Разом з тим, Карасьов переконаний, що “Батьківщина”, яка розгорнула кампанію на темі земельної реформи, може втратити позиції у випадку провалу ініціативи із референдуму.

“Найближчі два місяці дадуть розуміння електоральних успіхів партій. Також більш зрозумілою стане перспектива дочасних парламентських виборів. Якщо реформи будуть успішні, партія влади зможе утримати більшість крісел у Раді”, – підсумував Карасьов.