RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Кандидати від БПП перемогли на виборах голів ОТГ в Дніпропетровській області

Кандидати від Блоку Петра Порошенка отримали перемогу на виборах голів об’єднаних територіальних громад Дніпропетровської області. За підсумком підрахунку голосів, у 18 з 19 територіальних округів головами обрані представники політичної сили президента.

Про це пишуть "Українські новини", зазначаючи, що єдиним винятком стала Зайцівська об’єднана територіальна громада, де головою обрано самовисуванця Володимира Хорішка.

Політтехнолог Денис Денисенко висловив думку, що такий результат є свідченням довіри людей до адміністративно-територіальної реформи і позитивної оцінки діяльності голови Дніпро ОДА Валентина Резніченка.

«Ініційована Петром Порошенком децентралізація позитивно впливає на життя місцевих громад, цього не можна заперечувати. Завдяки новому адміністративному устрою і зміні принципів фінансування громади вперше в новітній історії України отримали інструменти для вирішення власних проблем. Гроші та повноваження залишаються на місцях, дають можливість реалізовувати актуальні саме для конкретної громади проекти. Відкладений ефект децентралізації – формування абсолютно іншого самоусвідомлення на рівні громади. Все більше людей розумітиме, що зміни реальні», - прокоментував експерт.

Високу довіру виборців до президентського блоку на виборах голів ОТГ експерт пояснює позитивним наслідком роботи губернатора Дніпропетровщини і його команди.

«Насправді в місцевих виборах йдеться не про політику, а про довіру. Команда Петра Порошенка, яку в області уособлює Валентин Резніченко, за 2 роки показала реальні результати праці. В селах замість ґрунтовки з’являються нормальні дороги, відновлюються школи і лікарні. Це не абстрактна для багатьох висока політика, а реальність, яку бачать люди кожного дня – наприклад, ремонт 20-ти лікарень за рік. Тому довіра до губернатора і його команди поширюється на всю вертикаль політичної сили в області», - пояснив Денисенко.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВибори
Теги: