Політолог назвав найбільш перспективні для мажоритарників партії

Політолог Вадим Карасьов вважає, що на чергових виборах до Верховної Ради мажоритарники будуть вибирати для себе партії-середняки з мінімальним антирейтингом, такі як «Наш край» і УКРОП.

Експерт упевнений, що головне завдання для мажоритарників на наступних виборах – знайти для себе зручну партію.

«Важливим показником при виборі мажоритарником партії є не стільки рівень симпатії людей до політсили, скільки її антирейтинг серед населення. Мінімальний антирейтинг якраз у партій-середняків. Так що ставка на «Наш край» і УКРОП - це реалістичний план для мажоритарників, які хочуть залишатися «батьками» своїх округів не одне скликання», - зазначив Карасьов в коментарі РБК-Україна.

Політолог зазначив, що в ідеалі «політична парасолька» для мажоритарника повинна забезпечити представнику регіону політичну автономність в своєму окрузі, захист від адмінресурсу і скандалів, пов'язаних з політичним лідером партії.

«Такі партії мобілізовані під регулярні вибори в ОТГ, вони апробують нові технології, вони в постійному діалозі та виборцем і з найактуальніших рейтингом. А мажоритарники, як «батьки округу», тільки посилять позиції цих політсил своїм рейтингом на місцях », - сказав Вадим Карасьов.

Опитані журналістами експерти зійшлися на думці, що значна частина мажоритарників вибере не одіозний варіант.