Стали відомі подробиці зустрічі Порошенка з членами ЦВК

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з членами Центральної виборчої комісії наголосив на важливості посилення захисту результатів волевиявлення громадян на виборах.

Глава держави наголошує на необхідності підготовки та прийняття відповідних змін до законодавства, повідомляє прес-служба президента.

«Ще одна важлива позиція - ефективна протидія підкупу виборців. Сьогодні щодо (неможливості використання - ред.) цієї технології, яка також є однією з форм втручання у вибори через гроші, які йдуть зі сходу, з Росії, я сподіваюся як на рішучі дії ЦВК, так і на необхідність внесення змін до законодавства, які істотно ускладнює цей процес і збільшують відповідальність», - сказав Порошенко.

Президент повідомив, що проекти законодавчих пропозицій готові до розгляду на Національній раді реформ і запросив приєднатися до цього процесу новообраних членів ЦВК, подавши свої пропозиції.

Президент також зазначив, що в результаті політичних реформ в Україні вже немає такого рівня концентрації адміністративного ресурсу, як це було в минулому.

«Левова частка повноважень передані на місця, забезпечено незалежність місцевого самоврядування, роздержавлено ЗМІ, створено суспільне мовлення, зроблено ряд інших позицій, в тому числі і інструменти коаліційності центральної влади, які дають тверде переконання в тому, що щеплення від застосування адміністративного ресурсу будуть проводитися надзвичайно ефективно», - сказав президент.

Крім того, на думку глави держави, Росія буде активно втручатися у виборчий процес в Україні, використовуючи різні засоби, починаючи від дезінформації і закінчуючи кібератаками.

«Перед вами стоять зараз завдання надзвичайно складні. Ми вже зараз бачимо і з точки зору інформації наших спеціальних органів, і з точки зору інформації наших партнерів, що Росія збирається активно втручатися у виборчу кампанію», - звернувся до присутніх глава держави.

За словами президента, таке втручання буде відбуватися «і через системи дезінформації, і через системи фальсифікації виборчого процесу, і через системи хакерських кібератак для того, щоб зірвати вибори».

«І тут я сподіваюся на вашу ефективну роботу для того, щоб ми мали надзвичайно ефективні засоби протидії, щоб захистити вибір українського народу», - особливо відзначив глава держави.