В Україні тривають антитарифні протести

Ініційовані "Батьківщиною" акції протесту проти підвищення ціни на газ для населення тривають в усіх регіонах України, десятки тисяч людей вимагають скасувати рішення, в результаті якого тарифи на тепло зростуть на 23,5% вже з листопада.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Найбільш активними виявилися Полтавська, Чернігівська, Дніпропетровська, Сумська та Херсонська області.

Акція протесту в Чернігові

У той же час звернення з вимогою скасувати рішення про підвищення тарифів на позачергових сесіях ухвалили вже півсотні місцевих рад по всій Україні. До прийняття відповідних рішень готові і визначалися з датою сесії 152 ради, і ще 287 ради завершують збір підписів для проведення сесії.

Також "Батьківщина" чекає від голови Верховної Ради Андрія Парубія рішення про скликання позачергової сесії парламенту, для прийняття постанови Юлії Тимошенко про мораторій на підвищення цін на газ, тарифів на електроенергію, тепло і гарячу воду.

Акція протесту в Рубіжному

Нагадаємо, Юлія Тимошенко і народні депутати передали в Адміністрацію Президента звернення з вимогою скасувати незаконне рішення про підвищення ціни на газ. Політик зазначила, що нова влада знизить ціну на газ для людей як мінімум удвічі за лічені тижні. А всі причетні до прийняття рішення про підвищення тарифів будуть притягнуті до відповідальності.