Експерт розповів, чому вся Радикальна партія потрапила під російські санкції

Постанова уряду Російської Федерації про введення спеціальних економічних заходів щодо 322 українських громадян і 68 компаній стало показовим.

Про це в коментарі для "Інформатора" заявив політичний експерт Дмитро Фомін.

"По суті, ці санкції дозволили визначити, хто є хто в українському істеблішменті. Тільки фракція Радикальної партії Олега Ляшка потрапила в список повним складом. Обгрунтувати це дуже просто, якщо проаналізувати постанову як цілісну картину. Кожен, хто в цьому списку, так чи інакше , створює політичний тиск на Російську Федерацію, використовуючи різні засоби впливу. Прізвища, які фігурують в ньому - банально незручні для Кремля люди в поширенні державних інтересів. Потрапивши в цей список у повному складі, Радикальна партія продемонструвала принципову проукраїнську позицію в інформаційній, політичній, міжнародній та фронтовий боротьбі проти держави-агресора ", - заявив експерт.

Олег Ляшко на своїй сторінці в Facebook також прокоментував списку санкцій РФ, заявивши, що він не має нічого в Росії і ніколи не мав.

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий, також висловив свою думку з приводу санкцій. Він сказав, що пишається перебуванням в цьому списку.

"Я все одно туди не їжджу і вважаю це аморальним, тому перебувати в їх списку санкцій значить, привід для мене і всієї Радикальної партії в черговий раз переконатися в правильності дій, які дають свої плоди проти держави-агресора", - заявив депутат.

Депутат Дмитро Лінько також не залишив без уваги скандальний російський список. На своїй сторінці в Facebook він запевнив, що не має бізнесу, рахунків і будь-якого майна в РФ.

Політичний експерт Дмитро Фомін також запевнив, що присутні в списку санкцій прізвища, так чи інакше відстоюють національні інтереси України.

"Створивши цей список, Москва, по суті, визначила, хто відстоює інтереси України всередині країни, а хто залишається іноземним агентом в тилу нашої держави. Більшість прізвищ, яких немає в "санкціях Медведєва", зокрема фракції "Опозиційний блок ", вигідні Кремлю в якості союзників", - додає до сказаного експерт.

Нагадаємо, раніше Сергій Рибак повідомляв, що Росія внесла до списку санкцій тільки фракцію Радикальної партії у повному складі за принципову проукраїнську позицію.