Тимошенко пояснила, що потрібно зробити для зниження ціни на газ

На наступний день після президентських виборів стягування поборів з українців буде припинено, і люди будуть отримувати газ вітчизняного видобутку.

Про це Юлія Тимошенко заявила на прес-конференції в Києві.

"Після президентських виборів український газ буде спрямований на потреби громадян, і вони будуть платити за нього вдвічі менше, ніж зараз. Це не популізм і не утопія. Для цього потрібна лише політична воля, адже всі рішення про підвищення ціни можуть бути скасовані президентом", - запевнила лідер "Батьківщини".

by Alex Prokopenko

Вона нагадала, що чотири з половиною роки тому весь газ українського видобутку йшов на потреби населення. І зараз, як зазначила Тимошенко, "не потрібно нічого вигадувати, досить лише відновити порядок забезпечення природним газом населення, вже був".

Український газу цілком вистачає для забезпечення побутових потреб наших громадян, і коштувати він повинен максимум 90 доларів за тисячу кубометрів, повідомила лідер "Батьківщини".

Закиди про те, що ціни на газ ростуть через підписаного в 2008 році меморандум з МВФ, вона назвала брехливими. Тимошенко нагадала, що дія меморандуму завершилася з підписанням нової програми співпраці з Фондом. Крім того, за офіційним повідомленням самого Міжнародного валютного фонду, в структурі зовнішнього боргу України ні копійки, яку запозичив уряд Тимошенко, з 2012 року немає.

"Візьміть платіжку за газ в 2009 році, коли діяв меморандум з МВФ і працював газовий контракт, і порівняйте її з відповідною платіжкою, яка є сьогодні - так там різниця становить в гривнях 9-10 разів", - зазначила лідер "Батьківщини".

«Візьміть платіжку за газ в 2009 году, коли діяв меморандум з МВФ и працював газовий контракт, и Порівняйте ее з відповідною платіжкою, яка є сегодня за« гарним контрактом Петра Порошенка »и за его меморандумом з МВФ. Так там різніця складає в гривнях в 9-10 разів », - зазнача лідер« Батьківщини ».