RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Експерт розповів, що змінилося в передвиборних перевагах українців

Рейтинг влади продовжує знижуватися, в той час як Юлія Тимошенко почала грати на східному "полі"

Про це заявив в коментарі "Апострофу" політолог Олег Саакян.

"Є тренд на зниження рейтингів влади і, незважаючи на старт агітації Петра Порошенка, візитів по Україні, форумів і реклами, йому так і не вдається переломити цей тренд. У передвиборчий період люди вже починають замислюватися не тільки про те, що обіцяють, як над результатами діяльності. Та ж Тимошенко досить ефективно і якісно підібрала цей протестний електорат. Ми бачимо, що за всіма ключовими кандидатам особливого зростання рейтингів не спостерігається, крім Тимошенко", - заявив він.

За словами Саакяна, Тимошенко почала "підгортати" в минулому традиційні для "регіоналів" області.

"Тимошенко вже виступає досить реалістичним опонентом для умовного проросійського кандидата. Їй вдалося підняти свій рейтинг на Сході, в Донецькій, Луганській області, в класичному регіоні, де зазвичай знаходився електорат Партії регіонів. З іншого боку, їй вдалося не втратити електорат на Західній Україні, спираючись на прозахідний курс, на чітке декларування вступу в НАТО, в ЄС. Таким чином правильний баланс між цими двома темами на сьогодні створює з Тимошенко об'єднавчого кандидата, може бути дуже серйозною заявкою і ефективно використано її командою для подальшого нарощування власного рейтингу ", - додав експерт.

На його думку, серйозна зміна рейтингів може відбутися після висунення нових кандидатів.

"Найближчим часом очікувати проривного зростання рейтингу Порошенко. З точки зору електоральної підтримки - у Тимошенко є певний кредит, на який вона може спиратися і очікувати віддачі від цієї соціальної бази. за Гриценко швидше за все ми побачимо стабілізацію рейтингу рівні 8-10%, останнім часом прориву не відбувається і, очевидно, що в сьогоднішньому своєму амплуа він досяг певної стелі. Якщо не буде зміни іміджу і змінений я стратегії виборчої кампанії, то приблизно на цих же позиціях і залишиться. До того ж, головною зміною в рейтингу може послужити висунення ще нових і нових кандидатів ", - заявив Саакян, зазначивши, що реального процентного розподілу по кандидатам соціологія поки не відображає.

"Поки соціологія відображає лише загальні тренди з проблем, з лідерам, але реальний відсотковий розподіл по підтримці кандидатів поки соціологія не може відобразити", - підсумував він.