RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Економіка і мир: політологи пояснили, чому "бере" людей Тимошенко

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко звертає увагу на соціально-економічні питання, які цікавлять людей, що дає їй перевагу.

Таку думку висловили політологи Микола Спиридонов, Руслан Бізяєв і Сергій Биков.

"Чинний президент, на відміну від Юлії Тимошенко, акцентує увагу на електорально незначних питаннях, на кшталт отримання Томосу. Теми, які порушує Порошенко, не дають йому підтримку населення, не об'єднують, а скоріше розділяють країну", - зазначає політолог Микола Спірідонов.

Лише третій, відповідно до останньої соціології, результат президента Порошенка політичний експерт Руслан Бізяєв пояснює невдоволенням населення нинішнім станом у державі.

"78% опитаних вважає, що Україна рухається в неправильному напрямку, а чинна влада в особі президента, замість вирішення нагальних питань пересічного українця (ціни на продукти, податки, тарифи, якість доріг тощо), займається власним збагачення на тлі дешевого самопіару. Натомість Тимошенко дає чіткі відповіді на головні болючі питання сьогодення, які повинні вивести країну з кризи. Нова Конституція, нова економічна модель держави, питання справжнього миру – це те, що об’єднує всю Україну від Луганська до Львова", - вважає експерт.

З колегами погоджується і політконсультант Сергій Биков, який прогнозує подальше зростання підтримки лідера "Батьківщини".

"Опоненти Тимошенко вже заявляють, що таке стрімке зростання її підтримки пояснюється збільшенням тарифів. Насправді ж дослідження проводилось до підняття тарифів, а отже, підвищення вартості комірного не могло вплинути на показники підтримки Тимошенко чи інших політиків. Але слід очікувати нової хвилі зростання Тимошенко після отримання населенням платіжок", - вважає Сергій Биков.