Гриценко розкрив свої плани на президентський пост

В першу чергу новий президент на посаді повинен відновити верховенство права, захистити права, свободи і власність людини.

Про це на спільній прес-конференції з Віктором Чумаком заявив Анатолій Гриценко, відповідаючи на питання про свої перші п'ять кроків на посаді президента.

"Найважливіше для підйому економіки, відродження довіри, залучення зовнішніх і внутрішніх інвестицій це відновити верховенство права, захист прав, свобод і власності людини. Президент, згідно з Конституцією, є тому гарантом. Це буде ключова річ", - сказав він.

Крім цього, за словами Гриценка, серед перших п'яти кроків повинні бути кадрові рішення щодо тих, хто призначається безпосередньо президентом. Це глава адміністрації, секретар РНБО, начальник Генштабу, керівники розвідок, а також кандидатури, які призначаються за згодою з парламентом, - глава Нацбанку, ГПУ, СБУ і міністри оборони та закордонних справ.

"Вони дадуть людям відчуття впевненості, що це будуть професіонали, менше говорити і більше звітувати, генерувати спокій і впевненість", - додав екс-міністр оборони.

Гриценко також запевнив, що позбавить економіку від впливу силовиків і переорієнтує їх на захист народу і країни від ворога: "Вони будуть займатися тим, чим повинні відповідно до закону - захищати конституційний лад, будуть боротися з тероризмом".

Ще одним кроком Гриценка на посаді президента буде внесення законопроекту про процедуру відсторонення президента від влади, про імпічмент. "Тоді скасують недоторканність народних депутатів", - впевнений він..

Лідер громадянського руху "Хвиля" та щойно призначений голова центрального штабу Анатолія Гриценка Віктор Чумак додав, що серед перших кроків президента має бути внесення в якості невідкладного закону про зміну виборчої системи, закону про зміну порядку формування суддівського корпусу та проекту закону про зміну діяльності антимонопольних органів.

"Я попрошу президента їх внести. Це важливо", - підкреслив Чумак.

Нагадаємо, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко і лідер громадянського руху "Хвиля" Віктор Чумак заявили про об'єднання сил напередодні виборів і підтримку Анатолія Гриценка в якості єдиного кандидата від об'єднаної демократичної опозиції на президентських виборах в березні 2019 року.