Яценюк назвав умову підтримки Порошенко "Народним фронтом"

"Народний фронт" прийме рішення про висунення кандидатури на президентських виборах під час з'їзду в січні 2019 року.

Про це повідомив лідер партії Арсеній Яценюк в ефірі львівського телеканалу "Перший західний"

"Народний фронт" може розглядати підтримку тільки одного кандидата в президенти - лідера політичної партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка ", - сказав він.

Однак, сказав політик, його партія, він як прем'єр-міністр і його уряд потрапили "під шквал серйозної дискредитації".

"Брудна кампанія тривала три роки, на яку, за заявою народного депутата Онищенко, яку він публічно дав британському виданню Independent, він витратив $30 млн, на дискредитацію персонально Яценюка і" Народного фронту "- додав Яценюк.

За словами екс-прем'єра, як технічний кандидат він на вибори точно не піде.

"Чи можу я брати участь в президентських виборах? Звичайно. Але треба дивитися реально. Я ніколи не піду на те, щоб бути фактично технічним кандидатом. Я можу або виграти, або не брати участь. На з'їзді партії ми визначимося про наше майбутнє, яким чином партія братиме участь в президентських виборах навіть в тому випадку, якщо буде інше рішення, ніж висування кандидата в президенти від партії ", - сказав глава партії.

Відповідаючи на запитання ведучого, чи не виключає "Народний фронт" можливості підтримки Порошенко на президентських виборах, Арсеній Яценюк відповів: "Народний фронт" не виключає можливість підтримки виключно члена партії. Якщо Петро Порошенко стане членом політичної партії "Народний фронт", ми подумаємо про це.