Озвучена покрокова інструкція, як зупинити міграцію з України

Нове податкове і митне законодавство, позбавлення силовиків функцій впливу на бізнес, судова реформа і відродження економіки зупинять трудової міграції з України.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав Анатолій Гриценко.

"29% українців готові емігрувати. 40% з них - це люди з гідним освітою і високою кваліфікацією. Де вихід? Шлагбаум не допоможе, потрібно задіяти стимули", - підкреслив лідер "Громадянської позиції".

Анатолій Гриценко додав, що Україна втрачає талановитих, розумних і працьовитих людей, які виїжджають до Польщі, Великої Британії, Німеччини, Чехії, Бахрейн, ОАЕ, Грузії та інших країн.

"Інші країни витрачають величезні кошти і створюють стимули, щоб спонукати українців емігрувати в них і розвивати їх національні економіки", - зазначив політик.

Гриценко пояснив, що українці їдуть через тиск силовиків на підприємців, мародерство і рейдерство, корупційні перешкоди веденню бізнесу та інвестиціям в економіку, наслідком чого є жебрацькі зарплати і пенсії, закриття заводів і занепад економіки.

"І - справжня епідемія рейдерства, корупції, безправ'я. Де вихід? Шлагбаум не допоможе, потрібно задіяти стимули", - впевнений Гриценко.

Серед кроків, які необхідно зробити, щоб зупинити трудову міграцію, він виділив першочергові - нове податкове і митне законодавство, баланс стимулів і невідворотності покарання для держслужбовців, позбавлення силовиків невластивих їм функцій впливу на бізнес, судова реформа і відродження економіки, зокрема, через держзамовлення .

"Нинішня влада цього вже не зробить. Повинні вибрати нову, не прізвище - мораллю, цінностями і відповідальністю нову владу", - підкреслив Гриценко.