RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

У Тимошенко допрацюють Новий економічний курс в розрізі податкової політики

13 грудня, відбулося засідання робочої групи за напрямом "Оптимальна система оподаткування" в рамках доопрацювання Нового економічного курсу, який ініціювала Юлія Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба партії.

Економісти обговорили широке коло питань, що стосуються вдосконалення податкової політики, щоб вона стимулювала розвиток економіки, а не пригнічувала його.

Як зазначив керівник робочої групи, депутат Верховної Ради України шести скликань, екс-міністр економіки Сергій Терьохін, фіскальна політика - одна з ключових тем курсу, адже саме їй приділено 100 з 500 сторінок Нового економічного курсу.

"Ми покажемо покажчик, що саме може бути втілено на прикладі кращого міжнародного досвіду. Ми зробимо дуже важливу роботу: дамо різні варіанти для виходу з тієї складної ситуації, в якій опинилися. Адже як мінімум половина економіки країни знаходиться в тіні. І в 90% це залежить від податкової і пенсійної систем", - пояснив співавтор Нового економічного курсу.

На його думку, необхідно спрощувати податки і розширювати базу оподаткування, не експериментувати з великими ставками податків.

"Адже чим більше буде охоплення податкової бази, тим менше будуть податкові ставки. Чим менше ставки, тим менше тіньова економіка", -сказав він.

Зі свого боку співавтор Нового економічного курсу, засновник експертно-аналітичного центру Оптима Віталій Ломакович констатує: сьогодні податкова система не виконує своїх функцій і її потрібно терміново міняти.

"По-перше, бізнес відчуває себе пригніченою, а його розвиток не стимулюється. Отже, наше завдання - знайти такий баланс і компроміс, коли соціальні функції будуть виконуватися через наповнення бюджету податками і бізнес буде відчувати стимул для розвитку", - зазначив економіст.

Тому завдання Нового економічного курсу, який ініціювала Юлія Тимошенко, - це "зростання економіки на 7-10%, а не на 2-3%, як зараз", - зазначив Віталій Ломакович.