Результат виборів в ОТГ став кращою соціологією - Березенко

Результати виборів в ОТГ, які відбулися 23 грудня, показали, що це - найкраща соціологія, яка реально відображає електоральні настрої українців.

Про це заявив народний депутат України Сергій Березенко на брифінгу за підсумками виборів.

"Реформа децентралізації, яку ініціював Петро Порошенко, має постійну підтримку українців. Кожна хвиля виборів в ОТГ характерна як високою активністю виборців, так і незмінною підтримкою партії БПП "Солідарність", яка чітко і послідовно реалізує реформу децентралізації в Україні", - сказав він.

На думку Березенка, результат його партії на виборах свідчить про успіх адміністративно-територіальної реформи, розпочатої президентом.

"Вперше за всю історію незалежної України частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті перевищила 50 відсотків. А це - в рази збільшені доходи, нові дороги, школи, дитячі садки, амбулаторії, які стали можливими саме завдяки децентралізації. З розвитком реформи все більше українців стають активними прихильниками децентралізації. ми бачимо нові історії успіху, ми бачимо справжніх, відповідальних лідерів громад, яким довіряють люди. І тому наша партія перемагає ", - вважає нардеп.

Нагадаємо, 23 грудня відбулися вибори в 77 ОТГ в 12 областях України. За попередніми підсумками, головами 52 ОТГ стали кандидати, висунуті партією, самовисуванці-члени партії, а також самовисуванці, які йшли за підтримки місцевих партійних організацій.

Результати інших політичних сил: ВО "Батьківщина" - 5 ОТГ, Аграрна партія - 2, "УКРОП" - 2, ВО "Свобода" - 1, "Самопоміч" - 1, Народна партія - 1 ОТГ.