Американський професор розповів, за рахунок чого Порошенко може обійти Зеленського

Професор політології в університеті Нью-Йорка Олександр Мотиль підвів підсумки першого туру президентських виборів в Україні і розповів про те, як Петро Порошенко зможе обійти Володимира Зеленського у другому турі.

Свою думку він висловив у колонці на "Укрінформі".

"Як не парадоксально, три основні сильні сторони Порошенко – це три головні слабкості Зеленського. Порошенко має видатний послужний список. Він досвідчений політичний професіонал, який довів, що може керувати країною та гідно представляти її на міжнародній арені. Він вміє залучити до себе оточуючих, що розкривається на невеликих зустрічах. На відміну від нього, Зеленський не має політичного або державного послужного списку, а має досвід лише як шоумена. У нього немає ні політичних навичок, ні політично високого професіоналізму. І хоча президент, якого він грає на телебаченні, є дійсно хорошим хлопцем, особистість Зеленського залишається загадкою. Українці знають Василя Голобородька – вигаданого президента, якого він зображує в телевізійному серіалі "Слуга народу", а не людини, яка грає цю роль", - висловив свою точку зору професор.

За його словами, Порошенко повинен докласти всі зусилля, щоб за ці кілька тижнів до другого туру достукатися до людей, що допоможе йому обігнати Зеленського.

"Шлях до цього – передвиборче турне в провінції, імпровізовані візити у школи, у церкви, на фірми, зустрічі в залах в містах з необмеженими можливостями для людей, задавати питання, а також постійно запрошувати Зеленського приєднатися до нього на будь-яких форумах", - додав Мотиль.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що У Зеленського пояснили казус з помилкою в даті аналізів.