Ляшко закликав кандидатів у президенти представити плани дій по тарифам і зростанню доходів населення

Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко поставив ряд "гострих" запитань кандидатам в президенти Володимиру Зеленському та Петру Порошенко.

Про це повідомляє "Інформатор" з посиланням на запис депутата в соцмережах.

На його думку, обом конкурентам на пост президента слід припинити "ігри на публіку".

"Нафтогаз оголосив, що з 1 травня ціна на газ становитиме 10 тисяч гривень за тисячу кубів. У мене питання до кандидатів у президенти - Порошенко і Зеленському - що ви, шановні кандидати, зробите, щоб українці могли заплатити таку ціну за газ? Які ваші кроки, щоб врятувати від колапсу житлово-комунальне господарство? Сьогодні 70 млрд гривень боргів за комуналку. Кожна третя сім'я в Україні не може заплатити за комуналку, тому що це непідйомна для них ціна", - сказав Ляшко.

Політик вважає, що можливі два принципово різних шляхи вирішення цієї проблеми - боротися за зниження цін або за підвищення доходів громадян. А також наголосив, що жоден з кандидатів не розповів, за допомогою чого буде вирішувати проблему.

"Чи збираєтеся ви переглянути меморандум з МВФ, яким передбачено підвищення цін на газ з 1 травня до 10 тисяч гривень, а з 1 вересня до 13 тисяч гривень? Що ви зробите, щоб у людей були гроші платити не тільки за газ, а й за їжу, і за ліки?", - продовжив Ляшко.

Також політик розповів, чого саме на його думку чекає український народ від кандидатів на пост президента.

"Віртуальний дурман виборів пройде, а українці знову один на один залишаться зі своїми проблемами. Людям потрібна впевненість у завтрашньому дні і відповіді на чіткі питання: як жити, як заробляти? Їм потрібна перспектива для їх дітей і для рідної країни. Мільйони людей чекають від вас відповідей на ці прості запитання. Ваші батли з аналізами і біганина один за одним стомлюють", - додав лідер "Радикальної партії".

Крім того, Олег Ляшко висловив надію, що дебати відбудуться, незважаючи на спроби кандидатів уникнути їх або перетворити в шоу.

"Я хочу, і впевнений, що мільйони українців також хочуть почути відповіді на ці питання на дебатах", - резюмував він.