Партії Сенченко і Данилюка домовилися про спільний похід на вибори

Координатор громадського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк заявив про участь організації в створенні широкого суспільно-політичного об'єднання, завдання якого - формування в новому парламенті коаліції, яка буде протидіяти російському реваншу.

Про це йдеться у допису на його сторінці в Facebook.

"Спільна справа" Данилюка та "Сила права" Сенченка домовились про спільні дії на виборах

Так, підписано угоду про координацію дій на парламентських виборах з всеукраїнським громадським рухом "Сила права" Андрія Сенченка, - про це Данилюк повідомив активістам руху.

Серед принципів об'єднання названо визнання РФ агресором в Криму і на Донбасі, а представників режиму Януковича - зрадниками України і агентурою РФ.

"Росія повинна відповісти за злочини, вчинені проти українського народу. Кожен сантиметр української землі і моря повинен бути повернутий, а збитки, завдані Україні та українцям відшкодовані. Відмова від цього є зрадою національних інтересів і наругою над пам'яттю загиблих захисників України. Відповідальність за російську агресію та її наслідки, несуть політичні сили, сформовані режимом Януковича. Ці сили є п'ятою колоною і прагнуть до відновлення контролю РФ за нашою державою. Формування парламентської коаліції з такими політичними силами неприйнятно і є компромісом з агресором", - обурюється Данилюк.

Він пояснив, що серед основних пріоритетів політичного об'єднання є європейська і євроатлантична інтеграція (яка повинна бути стратегічним зовнішньополітичним курсом нашої держави) і входження України в 20-ку розвинених країн світу.

"Неефективна олігархічно-сировинна модель економіки є загрозою національній безпеці України, що викликає міграцію громадян і може призвести до катастрофи. Україна має унікальні ресурси, науково-технічний і інфраструктурний потенціал, географічне розташування і зону вільної торгівлі з найбільшим ринком ЄС. Використання цих передумов для перетворення України в Південну Корею Східної Європи є такою ж необхідністю, як і перемога в конфлікті з РФ", - пояснює Данилюк.

Також керівники "Спільна справа" і "Сила права", домовилися, що ключовим критерієм визначення ефективності держуправління повинен бути індекс щастя ООН: "Стратегічною метою існування української держави має бути створення умов для розвитку української нації, самореалізації та щастя кожного українця. Цій меті повинна бути підпорядкована вся державна політика".

Олександр Данилюк - один з лідерів Революції Переваги. З початком війни зосередився на нацбезпеці і обороні. У 2014 став радником міністра оборони, брав участь в бойових діях на Донбасі. Спеціалізується на протидії російській гібридній агресії. Читав лекції в Національному університеті оборони США, Школі спеціальної війни імені Кеннеді та інших навчальних закладах, які займаються підготовкою фахівців по гібридній війні.

Андрій Сенченко, до недавнього часу - один з головних соратників Юлії Тимошенко, фахівець з оборонної тематики, деокупацію і реінтеграції Криму та Донбасу. Його позиціонували як кандидатуру на посаду міністра оборони від ВО "Батьківщина", але політик заявив про вихід з партії. Сенченко - голова громадського правозахисного руху "Сила права", працює над міжнародним визнанням РФ як агресора. Комендант Жовтневого палацу під час Революції Переваги, в 2014 був т.в.о. заступника голови Адміністрації президента України, вважається організатором водної блокади Криму.