RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Опозиція до діючої влади: експерт дав оцінку об'єднавчим процесам "Опозиційного блоку"

Електоральна ніша "біло-блакитних" становить близько 20%, і об'єднавчий процес політичних проектів в цій ніші міг би ще більше мобілізувати електорат, тому що частково виборець підійшов Володимиру Зеленському.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив керівник політичного департаменту МЦПД Ігор Петренко.

"Зараз частину електорату забирає "Опозиційна платформа – За життя", яка за різними оцінками набирає до 8%, далі йде "Опозиційний блок", у яких близько 4% підтримки, і десь на рівні 1-1,5%, "Довіряй ділам", - додав політолог.

За словами Петренко, на цих виборах навряд чи відбудеться об'єднання "Опозиційної платформи – За життя" з "Опозиційним блоком", про що було сказано раніше, через різні ідеологічні погляди. Більш ймовірним, на думку Петренко, є спільний похід на дострокові парламентські вибори "Опозиційного блоку" й "Довіряй ділам" Кернеса й Труханова.

"У них багато спільного, а разом вони точно зможуть можуть взяти більше. Окрім того, для виборців це буде сигнал, що об'єднавчі процеси діють, і зможуть акумулювати більше підтримки", - вважає експерт.

Щодо об'єднання з "Опозиційною платформою – За життя", експерт впевнений, що у майбутньому парламенті у них цілком може бути коаліція. "І це може бути реально серйозна опозиція до діючої влади. Їх консервативні погляди та стабільність – тримають виборців. Особливо тоді, як інші постійно змінюють свої погляди", - підсумовує політолог.