ЦВК зняла з реєстрації 11 кандидатів у нардепи: кому відмовили

У неділю, 7 липня, Центральна виборча комісія (ЦВК) скасувала реєстрацію 11 кандидатів у народні депутати на позачергових виборах.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

Так, у порядку самовисування скасовано реєстрації кандидатів: Ретівова І.О. - в ОВО № 50, Бабенка М.М. - в ОВО № 90, Глиняного Л.П. - в ОВО № 92, Бойка О.В. - в ОВО № 97, Костяка М.М. - в ОВО № 183.

Крім того, ЦВК зняла кандидатів у нардепи, висунутих політичними партіями: від "Опозиційною платформи - За життя" Подостройця К.О. - в ОВО № 135, Бальжик М.М. - в ОВО № 136, Граждана В.В. - в ОВО № 141, Шкарівського В.М. - в ОВО № 143; від "Опозиційного блоку" Тулюлюка О.В. - в ОВО № 204, Левківського М.П. - в ОВО № 207.

Відзначається, що Комісія внесла зміни до постанови про форму, колір і тексти виборчих бюлетенів для голосування в одномандатних виборчих округах, виключивши з відповідних додатків відомості про зазначених кандидатів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатом екс-заступнику генпрокурора Ренату Кузьміну, який балотувався за списком "Опозиційної платформи - За життя".

Також ЦВК скасувала реєстрацію екс-глави АП Віктора Януковича Андрія Клюєва і скандального проросійського блогера Анатолія Шарія в якості кандидатів на дострокових виборах до Верховної Ради.

26 червня Центральна виборча комісія провела жеребкування номерів політичних партій, під якими вони будуть у виборчих бюлетенях.