RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В 101 виборчому окрузі в Кіровоградській області лідирує "Слуга народу" - опитування Центру Разумкова

Центр Разумкова провів дослідження вподобань жителів у 101 виборчому окрузі Кіровоградської області.

За результатами соцопитувань, реальний шанс стати переможцем має лише партія "Слуга народу", передає сайт Центру.

Дослідження проведено з 22 по 30 червня 2019 року. Опитано 805 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки – 3,5%.

Серед тих, хто візьме участь у виборах 21 липня, 60% будуть голосувати саме за "Слугу народу".

На цьому окрузі партію президента Володимира Зеленського представляє Юрій Кузбит.

Його найближчим суперником донедавна був діючий народний депутат від партії "Народний Фронт" Максим Поляков. Втім, партію Арсенія Яценюка на окрузі підтримують лише 2% виборців. Крім того, за останній тиждень Поляков суттєво втратив підтримку електорату через корупційні скандали.

Як пишуть ЗМІ, за останній тиждень він втратив 8% з 12% наявних. Падіння рейтингу сталося через дружину Полякова, яка під час його виборчої кампанії поїхала відпочивати на курорт Мальдів, де тиждень перебування коштує близько 215 тисяч грн. Також виявилось, що Поляков живе на пільги з бюджету. Згідно з його декларацією, тільки в минулому році він взяв звідти 1 млн грн. Також журналісти повідомляють про кримінальну справу проти Полякова, де він обвинувачується в отриманні хабарів від іноземців за сприяння у незаконному видобутку бурштину в Україні. Матеріали справи передано до суду. 12 вересня в Печерському районному суді Києва буде слухатися так звана "бурштинова справа", фігурантом якої він є.