Луганщина стала єдиною областю, де кандидати "Слуги народу" програли чинному нардепу

На Луганщині на виборах до Верховної Ради виборці проголосували не за представників "Слуги народу", а за чинного народного депутата Сергія Шахова та трьох членів його команди.

Про це повідомляє видання "Українські новини".

Так, в окрузі №107 з центром в Лисичанську переміг Олександр Сухов, в окрузі №112 з центром в Рубіжному виграв Сергій Вельможний. В окрузі №113 з центром в Сватове переміг Олександр Лукашев. В окрузі №114 з центром у Станиці Луганській перше місце посів народний депутат Сергій Шахов.

Політичні експерти називають перемогу людей Шахова в цьому регіоні "феноменом".

"У цьому плані Луганщина зламала всі стереотипи: люди пішли не за тільки створеним партійним брендом, а віддали перевагу кандидатам, які вже кілька років цілеспрямовано працювали на місцях", - вважає політолог Олексій Якубін.

"Результати команди Шахова сьогодні активно обговорюються в експертних колах. Люди довіряють своїм. Кого вони знають не один рік, знають їх батьків, знають, хто з шахтарської кісточки. Це воістину регіональні лідери від землі. Тому результат Команди Шахова - це явище, коли перемагає не популізм та"ім'я" партії, а сильні лідери, здатні вести за собою людей", - вважає політолог Вадим Карасьов.