RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

У парламент проходять чотири партії, в лідери вийшли "Слуга народу" і ОПЗЖ - опитування

З 2 по 5 червня соціологічна компанія "RTS" ("Роботизовані телесистеми") провела дослідження громадської думки методом CATI (computer-assisted telephone interviews).

Результати дослідження були опубліковані у відкритому доступі.

Для отримання репрезентативної вибірки було опитано населення України віком від 18 років у всіх областях України, крім тимчасово неконтрольованих районів Донецької та Луганської областей, а також АР Крим. Для отримання відповідей респондентів була використана випадкова генерація мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність - 3,000 респондентів. Статистична похибка: +/- 3%.

За результатами дослідження, якби парламентські вибори відбулися в найближчу неділю, то найбільшу кількість голосів було б віддано за партію "Слуга народу" (Р. Стефанчук, А. Корнієнко) - 31,3%, "Опозиційну платформу - За життя" (Ю. Бойко, В. Рабинович, В. Медведчук) - 16,7%, "Європейську солідарність" (П. Порошенко, А. Парубій, І. Геращенко) - 14,3% і "Батьківщину" (Ю. Тимошенко, С. Тарута) - 10,9%.

Інші політичні партії мають значно менші шанси на проходження в наступний склад Верховної Ради: "Партія Шарія" - 3,8%, "Сила і честь" - 3,4%, "Голос" - 2,9%, "Громадянська позиція" - 2,7%, Радикальна партія Олега Ляшка - 2,5%, "Свобода" - 2,1%, "Опозиційний блок" - 1,9%, "Українська стратегія Гройсмана" - 1,5%, "Самопоміч" - 0 , 8%, "Національний корпус" - 0,7%.

На питання про ставлення респондентів до виконання Мінських угод щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, 51% опитаних заявили, що їх виконання - в інтересах України, 17% запропонували відмовитися від їх виконання, 32% не змогли відповісти на це питання.

Відповіді на питання "Якою мовою ви переважно розмовляєте вдома?" розподілилися наступним чином: 44% опитаних переважно спілкуються вдома українською мовою, 41% - російською, 13% - обома мовами відразу і 2% - іншою мовою.