RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Важливо, що Тищенко - не людина Коломойського: політолог назвав пріоритет Зеленського на вибори в Києві

При визначенні кандидатури на виборах мера Києва президент Володимир Зеленський буде керуватися відсутністю зв'язків з олігархом Ігорем Коломойським. Кандидатом, який віддалений від Коломойського, є народний депутат Микола Тищенко.

Про це в ефірі "Апостроф ТВ" заявив політолог Петро Олещук.

"Що не менш важливо, він (Тищенко) один з небагатьох кандидатів, який не має якихось зв'язків з Коломойським взагалі. Для президента це не останній чинник, враховуючи складні відносини з олігархами", - повідомив політолог.

Петро Олещук висловив думку, що Тищенко добре знає Київ, бо він єдиний від "Слуги народу" обрався на столичному мажоритарному округу.

"Я б не списував з рахунку пана Тищенка. Він має серйозний досвід боротьби на київських виборах - він єдиний з усіх претендентів виграв округ, тобто знає, як це - проводити вибори в Києві на власному досвіді", - упевнений Олещук .

Політолог висловив думку, що проти Миколи Тищенка розгорнули інформаційну кампанію, бо він вважається одним з фаворитів виборчих перегонів.

"Інформаційна кампанія, яка проти нього розгортається, всі помічають, що вона є. Об'єктивно, для цього є підстави. Але часто це підживлюється. Або хтось вважає його потенційним конкурентом. Інакше ніхто просто так інформаційну кампанію не розгортає", - підсумував Олещук.

ВГО "Передові правові ініціативи" провело опитування жителів Києва щодо електоральних симпатій до потенційних кандидатів на посаду Київського міського голови. Станом на травень 2020 єдиним кандидатом від партії "Слуга народу", який може скласти конкуренцію діючому меру Києва Кличку є народний депутат Микола Тищенко. У разі висунення від партії Зеленського "Слуга народу" Миколи Тищенка, за його кандидатуру готові проголосувати 18,3% виборців Києва. За чинного мера Віталія Кличка в такому випадку проголосують 34,37%.