RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Труханов може одержати серйозну перемогу на виборах - політолог Кирило Сазонов

Геннадій Труханов може здобути впевнену перемогу на місцевих виборах.

Таку думку висловив в Facebook популярний український політолог і журналіст Кирило Сазонов.

За його спостереженням, незручні суперники Геннадія Труханова ніяк не пов'язані з виборами і політичним порядком в Одесі - це представники великого бізнесу, які вирішили приватизувати історичні будівлі в центрі міста, бізнесмени, які раніше купили приміщення в будинках - пам'ятках архітектури, якої в Одесі дуже багато, особливо в центральній частині міста. Приватизація проходила в обхід мерії - через київські структури, не без допомоги "чорних" реєстраторів. Далі - по суті, злочинна реконструкція, через яку багато пам'ятників почали руйнуватися. Багато з них так і залишилися покинутими: відновлення вимагає великих грошей, а подальша реконструкція ризикує закінчитися обвалом.

"Що може в такому випадку зробити міська мерія, якщо ці будівлі - не в її юрисдикції? Що може зробити мер, у якого немає законних повноважень впливати на процес? По ідеї, нічого", - зазначає політолог.

Кирило Сазонов вважає, що Геннадій Труханов став неугодним для багатьох, оскільки йому вдалося зламати добре налагоджену і працює в різних містах схему зі знищення або "віджимання" історичних будівель.

"Труханову вдалося відновити відомий в Одесі пам'ятник архітектури Будинок Руссова і навіть повернути приміщення в комунальну власність. Після перемоги мерія взялися за інші об'єкти - Будинок Гоголя, який теж більше 10 років знаходиться в напівзруйнованому стані. Завдання - привести його в порядок і повернути місту. зрозуміло, що власники не горять бажанням розлучатися з квадратними метрами в центрі міста. Але враховуючи, що будівлі об'єктивно перебувають в критичному стані, Труханова можна зрозуміти. Тепер головне, чим закінчиться юридична боротьба, де одеська мерія налаштована більш ніж рішуче", - зазначає Кирило Сазонов.

Примітно, що Одеса є лідером серед міст України за кількістю старих будинків. П'ять тисяч житлових будівель Одеси (11,5%) побудували до революції 1917 року, ще майже 6 тисяч - до 1945 року. У Києві старий фонд (до 1945 року) налічує всього 2,5 тисячі будівель, у Львові історичних будівель і того менше. На жаль, 750 житлових будинків Одеси визнані старими - їх треба або зносити, або повністю реконструювати. 25% всіх житлових будинків мають показник зносу понад 60% і в найближчі роки теж стануть становити небезпеку для своїх мешканців.