RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Об'єднанню демократичних сил на виборах в Києві заважає чублення "Голосу" і "УДАРу" - експерт

Об'єднанню демократичних сил в Києві навколо партії колишнього президента Петра Порошенко "Європейська солідарність" заважає міжусобица між собою політичних сил "Голос" і "УДАР".

Про це в ефірі телеканалу "НАШ" заявила журналістка і політолог Яніна Соколовська, передає "Українські новини".

Експерт зазначила, що головна інтрига виборів в Києві - "хто піде в чолі списку "ЄС" ("Євросолідарності") - чи Марина Порошенко, чи Петро Порошенко, чи об'єднаються навколо "ЄС" демократичні сили" - зберігається через неконсолідованість інших демократичних партій.

"Поки ми бачимо тільки" чублення "і спроби "Голосу" і "УДАРу" довести, що вони чогось варті самі по собі, а не створити єдиний демократичний потужний кулак", - сказав Яніна Соколовська.

Раніше партія "Європейська солідарність" підтримала ініціативу про підписання Меморандуму єдності українських сил і закликала до консолідації всі патріотичні організації, рухи і партії на виборах.

Також дружина Петра Порошенка - Марина - вперше з'явилася у відеоролику, який "Європейська солідарність" опублікувала в соціальних мережах. Журналісти оцінили це як зондування реакції широкої аудиторії на можливість Марини Порошенко очолити список партії на виборах до Київської міської ради.