RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Законом про столицю "Слуги народу" намагаються узурпувати владу в Києві - Дмитро Співак

Законом про столицю "Слуги народу" намагаються узурпувати владу в місті.

Про це заявив експерт Дмитро Співак, передають "Українські новини".

На його думку, "Слуги народу" і Офіс президента усвідомлюють, що вибори мера Києва програють.

"Соціологія говорить про те, що Віталій Кличко - однозначний фаворит і взагалі може все закінчити в першому турі. "Слуги народу" вирішили в такий спосіб піти: а давай приймемо закон про столицю до виборів і просто узурпуємо владу. Нехай кияни там собі обирають "англійську королеву". Без повноважень", - зазначив Співак.

За словами експерта, закон передбачає один важливий пункт - представник президента має право накладати вето на рішення міського голови.

"Колись таке було: за часів Януковича забирали повноваження у Черновецького. Плювок в обличчя киянам. Хлопці, але не можна ж класти ось так на здоровий глузд. На правила. На закони. На Конституцію", - заявив Співак.

Експерт вважає, що необхідно не дати можливості "слугам народу" і гарячим головам в Офісі президента "проштовхнути" так званий закон про столицю".

"Столицею повинен управляти не представник президента. Столицею повинен управляти всенародно обраний мер - хто б ним не був", - резюмував Співак.

Раніше Асоціація міст України звернулася до глави парламенту, голів депутатських фракцій і груп Верховної Ради України з проханням не підтримувати проект Закону України "Про місто Київ - столицю України" як той, що не відповідає Конституції України.