RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Партія "Пропозиція" звернулась до президента через підготовку фальсифікації виборів "слугами народу"

У територіальних виборчих комісіях готуються фальсифікації на місцевих виборах 25 жовтня , головну роль у процесі відіграють члени комісій від партії влади та її сателітів.

Про це у зверненні до президента заявила партія "Пропозиція".

"Тотальний контроль, встановлений "Слугою народу" над виборчими комісіями всіх рівнів, починає приносити "плоди". По всій країні ТВК масово не допускають до виборів представників політичних сил, які складають конкуренцію кандидатам від влади", – сказано в зверненні.

У "Пропозиції" підкреслили, що члени комісій порушують норми виборчого законодавства та Конституції й не гребують фальсифікаціями та маніпуляціями.

"Дніпро, Умань, Енергодар, Київ, Бердянськ, Івано-Франківськ, Рівне – далеко не повний перелік міст, де територіальні виборчі комісії, у яких більшість належить "Слузі народу" та партіям-сателітам, намагалися заблокувати реєстрацію представників інших політсил або зірвати роботу комісій", – кажуть у "Пропозиції".

Там переконані, що мета провокацій –отримати на виборах прийнятний результат та не дозволити перемогти кандидатам, які користуються справжньою підтримкою місцевих громад.

"Ці безчинства кидають тінь на Ваше ім’я, пане Президенте, оскільки люди, які йдуть на порушення Конституції та законів, представляють політсилу, лідером якої Ви є", – кажуть у партії.

Партія вимагає від гаранта Конституції зупинити спроби фальсифікації виборів у ТВК.

"Вимагаємо поновити порушені виборчі права представників "Пропозиції" та інших політсил і зареєструвати їх для участі у виборах та забезпечити рівні умови для всіх учасників виборчого процесу, незалежно від партійної приналежності", – кажуть у партії.

"Пропозиція" звернулася до дипломатичних представництв міжнародних партнерів України та правозахисних організацій із проханням посилити моніторинг прав та свобод людини в Україні.

"Згортання процесів демократизації іде і у питанні організації виборів, що суперечить Конституції та взятим Україною на себе зобов’язанням, передбаченим Угодою про Асоціацію з ЄС", – наголосили в партії.

28 вересня під ЦВК та Офісом Президента відбулись акції протесту "Право на вибір" через зловживання членами виборчих дільниць. Одного з лідерів "Пропозиції" мера Умані Олександра Цебрія ТВК зняла з виборів з порушенням норм законодавства. Комісія зареєструвала двох "клонів" міського голови. Протестувальники звернулись до ЦВК та президента з вимогами не допустити фальсифікації результатів виборів. У мітингу взяли участь мери обласних центрів – Житомира, Миколаєва, Чернівців, Кропивницького та кандидати в депутати і на міських голів з усіх регіонів. Під час заходів відбулись флешмоби, які показують масштаб дій комісій.