RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

Ірина Верещук і Євгенія Кулеба підтримали "слугу народу" Трубіцина на презентації його програми

Культура є підґрунтям для будь-якого сталого соціального розвитку, саме на ній будується політична програма кандидата у депутати Київради, №2 по Оболоні від "Слуги народу" Владислава Трубіцина.

Про це він заявив під час презентації своєї Програми серед культурної та політичної еліти міста, пише "Киеввласть".

Серед гостей презентації були кандидат в мери від партії "Слуга народу" Ірина Верещук, №1 у партійному списку Євгенія Кулеба, києвознавець і засновник Музею Булгакова Анатолій Кончаковський, директор видавництва "Саміт-книга" Іван Степурін, головний редактор журналу "Всесвіт", перекладач Дмитро Дроздовський, поетеса, лауреарат міжнародних конкурсів Леся Мудрак, члени Київського клубу бібліофілів Віктор Бихун, Юрій Воронцов, Наталія Тарнопольська та інше.

Під час виступу Владислав Трубіцин підкреслив, що опікуючись питаннями культурної політики роками, він не збирається звертати з обраного шляху.

"Саме цю лінію я планую послідовно продовжувати і надалі, популяризуючи читання, осучаснюючи українську класику і розширюючи бібліотечні фонди, допомагаючи музеям і митцям, проводячи фестивалі міської культури на кшталт "Булгаков-FEST", — сказав Трубіцин.

За його словами, програма складається з трьох блоків: культурного, муніципального та територіального.

"У культурній складовій не лише закодоване наше минуле, але й закладено паростки майбутнього. Сучасна "економіка знань" базується на культурі та комерціалізації її матеріальних та суспільних продуктів. А квінтесенцією усього є формула: "Культура — людський капітал – новації та інновації", — вважає другий номер по Оболоні від "Слуги народу".

Муніципальний рівень, на думку Трубіцина, має передбачати співвідношення між комерційною та суспільною інфраструктурою району на користь останньої: "У межах муніципальної стратегії Києва слід зупинити: руйнування системи загальнодоступних культурних благ, занепад культурно-історичних пам’яток, знищення некомерційних просторів і середовищ, тотальну приватизацію усього, що має бути спільним".

Третя складова, територіальна, має, за словами Владислава Трубіцина, свої виклики: "Треба негайно розв'язувати місцеву гідрологічну проблему, яка загрожує безпеці жителів району. Зокрема, вирішення потребують наступні питання: захист каскаду оболонських озер, очистка стокових вод, недопущення забруднення ґрунтів, захист та оновлення комунальних комунікацій, модернізація та відкриття нових бюветів тощо. Громадська безпека і сприятлива криміногенна обстановка – також один з викликів для муніципальної влади, який долається за рахунок подальшого обладнання району системами відео-моніторингу. І родзинкою стане "Культурний вузол", у який за кілька років перетвориться книжковий ринок "Петрівка". Він має стати унікальним культурним об’єктом, де окрім доступної літератури, будуть передбачені також ворк-шопи, концертні зони, лекторії, простори для відпочинку, виховання і розвитку дітей, зони інтелектуального дозвілля тощо", — зауважив Владислав Трубіцин.