RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Нова влада Вінниці має адаптувати економіку міста в умовах COVID-19 – Сергій Кудлаєнко

Вінниця має стати безпечним і привабливим простором для інвесторів, повернувши місту іноземні та українські інвестиції нова влада зможе створити нові робочі місця і допомогти вижити малому та середньому бізнесу.

Про це заявив кандидат на посаду Вінницького міського голови Сергій Кудлаєнко, передає "Вінниця ОК".

Політик зазначив, що протягом останніх років місто багато уваги приділяло створенню інфраструктури для залучення інвестицій: створено два індустріальні парки: "Вінницький індустріальний парк", з територією понад 60 гектарів та Індустріальний парк "Вінницький кластер холодильного машинобудування" площею 20 гектарів. Але застарілі методи керування та нові карантинні обставини змусили інвесторів тимчасово зупинити співпрацю і заморозити великі проєкти.

"Першочерговим завданням влади міста мало б бути переформатування підходів управління бюджетами громади та співпраці з інвесторами. Наприклад, австрійська корпорація "Head", відомий виробник спортивних товарів, планувала розпочати будівництво заводу біля Вінниці у квітні 2019, а перенесла співпрацю з нашим містом вже на 2021 рік. Крім об’єктивних карантинних причин влада міста не змогла запропонувати інші, сучасні підходи та вигідні умови інвесторам для безперервної співпраці", — зазначив Кудлаєнко.

Він вважає, що необхідно впорядкувати систему залучення інвесторів, бо інвестиції – це можливість для створення робочих місць та надходження коштів до бюджету міста.

"Наше завдання — забезпечити захист прав і інтересів інвесторів і покращити репутацію Вінниці як надійного партнера та комфортного міста для ведення бізнесу. В короткий термін у нових реаліях, нова місцева влада має адаптувати економіку міста в умовах COVID-19", — акцентував кандидат на посаду міського голови Вінниці.