У Харківську міськраду проходять п'ять партій - опитування Content Dynamics

Депутатами Харківської міської ради можуть стати представники п'яти політичних партій: двох регіональних проектів і трьох загальнонаціональних політичних сил.

Про це свідчать дані соціологічного опитування компанії Content Dynamics.

Так, якби вибори проводилися в цю неділю, 45,5% харків'ян, які прийдуть на виборчі дільниці і визначилися з вибором, віддали б свій голос за "Блок Кернеса - Успішний Харків". На другому місці - "Опозиційна платформа - За життя", яку мають намір підтримати 15,9% харків'ян. За президентську партію "Слуга Народу" збираються голосувати 12,5% виборців. Підтримка "Європейської Солідарності" - на рівні 6,5%. "Блок Світличної "Разом" може розраховувати на 6% голосів харків'ян. Партії, що не подолають 5% бар'єр, не отримають місць в міській раді.

До другого туру виборів міського голови, згідно з даними дослідження, виходять мер Геннадій Кернес і губернатор, кандидат в мери Харкова від "Слуги народу" Олексій Кучер. За Кернеса збираються проголосувати 46,7%, а за Кучера - 20,7% харків'ян.

Результати опитування свідчать, що багатьох харків'ян не влаштовує рівень безпеки в місті. Він повністю задовольняє лише 11% жителів міста, ще 6% - швидше задовольняє. 42% харків'ян не задоволені рівнем безпеки, 36% оцінюють ситуацію як "50 на 50".

Опитування проводилося з 19 по 20 жовтня методом особистого інтерв'ю. Було опитано 1200 респондентів віком від 18 років, які постійно проживають в Харкові. Метод опитування - особисті інтерв'ю ("F2F") з використанням електронних носіїв (планшет). Статистична похибка вибірки не перевищує 2,8% в 95% довірчому інтервалі.