RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

21 травня

Всі новини

Журналіст розповів про скандали з ОПЗЖ і кандидатом в мери Скориком в Одесі

Кандидат в мери Одеси від "Опозиційної платформи - За життя" Микола Скорик, як і вся фракція в цілому, не може вважатися повноцінною альтернативою і опозицією чинній владі, оскільки схильна укладати домовленості, а не принципово відстоювати свою позицію до кінця.

Про це в своєму блозі на сайті "Кореспондент" написав журналіст Юрій Ткачов.

Так, він звинуватив депутатів ОПЗЖ у домовленостях із владою як на державному, так і на місцевому рівні. За його словами, такого роду чутки б'ють по репутації партії як опозиції до чинного режиму.

"В Одесі є така тема, що, мовляв, у другому турі виборів треба голосувати за Скорика як представника ОПЗЖ - ідеологічної опозиції політичному українству. Я писав, що за Скорика голосувати можна... Не як за Філімонова або Обухова. Але бачити в ньому зокрема і в ОПЗЖ взагалі ідеологічну опозицію чогось - це, вибачте, перебір. Я упереджений, бо не люблю ОПЗЖ. Але не люблю я їх за те, що вони за останні роки для мене особисто стали синонімом слова "договірняк". Починаючи від знаменитої зустрічі Льовочкіна, Фірташа, Порошенка і Кличка у Відні в травні 2014 року, де вони ділили країну; через голосування в Раді за судову реформу, конституційний суд і багато чого ще синхронно з БПП, коли Порошенко не вистачало голосів, і до локальних феноменів на кшталт союзу ОПЗЖ з БПП в Одеській облраді. Це я вже мовчу про Киву і Столара у списках. Знаєте, яка історія з ОПЗЖ в головній ролі для мене типова? Історія зі звільненням Ройтбурда. Рік тому проголосували. З ініціативи ОПЗЖ, але БПП теж голоси давали. У судах відбили. Ройтбурд залишається директором і клав на облраду відомо що. І так у них все", - розповів журналіст.

Також він для порівняння пояснив, як в такого роду скандальних ситуаціях діє мер Одеси Геннадій Труханов.

"Власне, ті, хто дорікає Труханову в ідеологічному угодовстві (а це в тому числі і я!) Повинні розуміти: Труханов стрьомні питання просто обходить. В ОПЗЖ ж їх піднімають на щит, щоб потім злити в догоду договірнякам. Ось не впевнений, що друге краще першого. Що ж до самого Скорика... Якщо вас вражають його здібності як адміністратора, лідерські якості, професіоналізм команди і взагалі, то так, в цілому можете голосувати. Але по-моєму ідея так собі. На любителя", - підкреслив автор матеріалу.