Партія "Громадська сила" вперше увійшла до місцевих рад усіх рівнів Дніпропетровської області

За підсумками місцевих виборів 2015 року "Громадська сила" отримала свої фракції тільки в двох міськрадах - Дніпра і Нікополя. Однак через 5 років рівень довіри до політичної сили істотно виріс по всій області. Тепер "Громадська сила" буде представлена в місцевих радах усіх рівнів. А лідер партії Загід Краснов продовжує боротьбу на мерських виборах у Дніпрі, другий тур яких відбудеться 22 листопада.

Про це повідомили в прес-службі партії.

Вперше в історії "Громадська сила" буде представлена в Дніпропетровській обласній раді, вона обійшла ряд всеукраїнських партій. На думку ряду політологів, при існуючих політичних розкладах саме у "Громадської сили" сьогодні "золота акція", без якої будь-кому буде фактично неможливо створити більшість в обласній раді.

Крім того, "Громадська сила" стала однією з шести політичних сил, які пройшли в Дніпровську районну раду. За неї віддали голоси понад 20 тисяч виборців.

Що стосується міських рад, то представництво партії збільшилося в Дніпрі, традиційно команду "Громадської сили" підтримали в Нікополі. Вперше депутати "Громадської сили" будуть в міськрадах Павлограда і Вільногірська. Істотно зріс рівень довіри до партії в Покрові і Апостолові, де молоді місцеві осередки партії.

Успішними виявилися вибори для "Громадської сили" і в ОТГ. Так, в Грушевській ОТГ в Криворізькому районі за "Громадську силу" проголосували 45,45% виборців - такого результату не мають парламентські партії. Подолала прохідний бар'єр партія в Новоолександрівці і Покровській ОТГ Нікопольського району.

ЦВК України оприлюднив ще не всі результати, тому представництво "Громадської сили" в місцевих радах ще може збільшитися.

"Уже сьогодні очевидно, що регіональний проект, створений Загідом Красновим, тепер має істотну політичну вагу в масштабах всієї області і великий потенціал", - відзначили експерти.