RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Господарники проти популістів: експерт висловився про боротьбу на мерських виборах в Краматорську та Слов'янську

У містах Слов'янську і Краматорську на другому турі виборів мера спостерігається схожа ситуація - протистояння мерів-господарників з опонентами, які використовують популістські гасла за підтримки всеукраїнських партій.

Про це заявив в ефірі "Сегодня" глава аналітичного центру Інститут регіональної політики Енріке Менендес.

Так, він прокоментував реакцію мерів Краматорська і Слов'янська на введення нового карантинного режиму в Україні.

"Обидва мери виступили проти карантинних обмежень. У Краматорську це менш відчутно, тому що основу економіки складають промислові підприємства, а в Слов'янську, який спирається на сектор послуг і на торгівлю - там, звичайно, це дуже важко", - зазначив він.

Експерт дав прогноз на другі тури виборів мера в цих містах.

"Це не просто протистояння кандидатів, це протистояння підходів до управління містом. І в Краматорську і в Слов'янську у другому турі діючі мери - в Краматорську це Андрій Панков, в Слов'янську - Вадим Лях. Вони зарекомендували себе як ефективні господарники, користуються авторитетом у городян. Їх опоненти побудували кампанію на популістських гаслах, які багато в чому виходять за рамки компетенції законодавства - обіцяють те, за що мер не відповідає, особливо це стосується питань війни і миру, питань мови", - уточнив експерт.

Енріке Менендес також розповів про ситуацію з рейтингами в Краматорську та Слов'янську і політичними домовленостями в місті.

"Рейтинги показують, що кандидати йдуть ніздря в ніздрю. У Краматорську ситуація у мера складніше - проти нього об'єдналася коаліція опонентів, партій. Це схоже на монополізацію влади. У Слов'янську ситуація простіше - на боці Вадима Ляха авторитет у городян, вони його високо оцінюють. За його конкурентом Павлом Придворовим стоїть партія ОПЗЖ, це його підсилює, але може зробити його в майбутньому слабкіше - він може стати залежним від політичних ігор в Києві, конфлікти можуть погіршити ефективність розвитку міста", - зазначив він.

Експерт висловився про стратегії і сильні сторони кандидатів в мери Слов'янська і Краматорська на виборах.

"Вадиму Ляху і Андрію Панкову є чим похвалитися - вони змогли зберегти ефективний керований простір в містах, міста розвиваються, в них приходять гроші, за них напевно будуть голосувати ті городяни, які ставлять в основу свій комфорт і безпечний розвиток міста. У Павла Придворова і Олександра Гончаренка таких козирів немає, тому вони використовують популістські гасла, особливо це стосується Придворова, який не гребує обіцяти те, що навряд чи зможе виконати - наприклад, в питанні російської мови. Мер міста на це вплинути ніяк не може", - розповів Енріке Менендес.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВибори Тема: Выборы
Теги: