RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

​"Наш край" заявив про маніпуляції з обранням голови Чернігівської облради

Фракції "Рідний дім", "Слуга народу" та Радикальної партії у Чернігівській облраді, не попередивши інших депутатів, розпустили лічильну комісію з обрання голови та створили нову.

Це ставить під загрозу обрання голови облради, йдеться у заяві фракції партії "Наш край" у Чернігівській обласній раді.

У заяві зазначається, що після того, як обрана на сесії лічильна комісія призначила вибори голови та його заступників Чернігівської обласної ради на 9 грудні, головуючий у президії Олександр Атрошенко заявив про припинення повноважень лічильної комісії та обрання нової. До неї увійшли лише представники партій "Рідний дім", "Слуга народу" та Радикальної партії. За це рішення проголосували представники перелічених фракцій. Інших 30 депутатів не повідомили про продовження засідання сесії обласної ради.

"Це ставить під питання легітимність обрання голови облради", – йдеться у заяві.

Раніше, наголошує "Наш край", під час засідання першої сесії Чернігівської обласної ради для обрання голови і заступників голови обласної ради було створено лічильну комісію у складі 8 депутатів – представників усіх політичних сил, що обрані до обласної ради. Це рішення підтримали присутні в залі 63 депутати обласної ради.

"Наш край" заявляє, що створення ще однієї лічильної комісії ставить під сумнів легітимність рішень обласної ради, у тому числі з обрання голови обласної ради. Адже не виключено, що рішення, що ухвалюються з порушенням закону, будуть оскаржуватися у судовому порядку. Закликаємо колег-депутатів провести додаткові консультації та діяти законно і виключно у межах повноважень депутатів обласної ради", – йдеться у заяві.